torsdag 11 september 2014

Torsdag


Det är allt med tacksamhet som jag stiger ur sängen varje morgon och trots att det är stelt lite här och där så mjuknar man upp och kommer igång. Tänk att kunna bestämma själv vad jag vill äta till frukost samt ta en kopp te och blodtrycksmedicin utan att någon annan ska servera. Jag tänker i första hand på kusin som vistats på sjukhus några dagar och allt var kass. Äckliga soppor  av alla de slag korv som hade så hårt skinn så det inte gick att skära i för besticken var dåliga, å mos, vilket elände 3½ dag på sjukhuset och allt var så illa. Nu är hon hemma och det tycker hon också är illa för vi andra tycker att hon behöver mera tillsyn och hjälp från hemtjänsten, vi får se hur det går för hon bestämmer ju själv.

I måndags var Bosse här hos mej och eftersom det regnade började jag baka, ja det var länge sen nu men det blev kalljästa bullar 2 sockerkakor och 2 sorters småkakor, jag var ganska stolt över mej själv när allt var packat och i frysen.

På tisdag blev det åter en tur till sjukhuset, kusinen har flyttats till ett 2-bäddsrum och det gillades inte, gudskelov blev hon utskriven till hemmet i går det blir enklare att titta in till henne.

När jag vaknade i går morse var min första tanke, jag skulle baka matbröd och det gjorde jag så nu känner jag mej lite rik med bröd i frysen.

I dag började 11-kaffet på församlingshemmet och dagens uppträdande bestod av Harsåke från Malung och Urban Persson, en dryg timmes kaffe med gott bröd och underhållning är inte så dumt, en liten dammtorkning och fuskstädning för att det är näst intill helg för i morgon ska jag inte göra något särskilt förutom att gå och rösta.

Vädret är ju så vackert men nu börja jag tröttna på uteblommorna, tomaterna är avplockade och man kan ju inte annat än njuta av hösten. Jag gillar alla årstiden och skulle jag bosätta mej i varmare land skulle nog längtan till vintern bli stor. Ha en trevlig dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar