söndag 21 september 2014

Söndagseftermiddag


Så länge jag minns tillbaka så har jag inte sett fram mot att det ska bli söndag. varför vet jag inte men så har det varit. Inget undantag med denna söndag och därtill en rejäl förkylning förbättrar inte situationen.

Jag tog rätt min stryktvätt och gjorde fint i lådor och linneskåp och på torsdag eftemiddag kändes det som om jag hade sandpapper i halsen, min första tanke var om det blev dammigt omkring mej, men det visade sej att det var snuva på gång för den bröt ut på natten.

Klockan 10 på fredag hade jag tid för röntgen på sjukhuset, Lotta var med för vi skulle helghandla samtidigt. Jag kände mej inte särskilt pigg men efter sjukhusbesöket bestämde vi att gå på Wienerkonditoriet och köpa kaffe och bakelse. Ett besök på Handarbetshörnan slutade med att vi inte gjorde några inköp och en titt in på Kontorsspecialisten slutade på samma vis. Jag var inte riktigt kry för att göra affärer. På Toria däremot gick affärerna bättre, mat, en frestande delikatessdisk och lite inedningsartiklar gjorde stunden lite bättre.

Jag lagade rotmos och fläsklägg i torsdags och bjöd Lotta o Eilert på, det blev lite rester kvar så det fick bli fredagslunch och sen dess har sängen varit den bästa. Tur att jag har olästa böcker att födriva tiden med. Nu får jag lov att rycka upp mej, titta ut på höstrusket utanför fönstret, det blåser, löven yr omkring och det regnar, TV:soffan och stickningen väntar nog på mej eller tvärtom.

Den bästa uppfinningen för mej just nu är PAPPERSNÄSDUKAR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar