torsdag 28 augusti 2014

Torsdag


Underbara dagar vi har nu, jag har faktiskt börjat att tvätta lite fönster den här veckan, det får bli ett rum i taget för man måste ju njuta också. I dag blev det inte värst mycket gjort då jag har haft trevligt främmande, och så roligt att hon hade sin stickning med sej, inget stress alls och hon hade en jättegod äppelkaka med sej, så till kaffetåren satt vi här fyra damer och fikade.

Inför valet försöker jag att uppdatera mej och tar mej tid att lyssna på valdebatter och utfrågningar och ju mer jag lyssnar ju mer förvånas jag över att saker och ting kan uttryckas på så olika sätt men målet blir detsamma. Jag anser ju att jämnställdhet i arbetslivet ska vara lika och inga löneklyftor ska vara, men i familjer kan ju aldrig jämnställdhet råda då det fortfarande bara är kvinnor som kan föda barn och amma och inte kan jag tycka att politiker ska lägga sej i hur föräldrapenningdagarna ska fördelas för det måste vara föräldrarnas ensak hur de önskar ha det, strunta i lagstadgade pappamånader och låt folk sköta detta själva. Jag är nog alldeles förgammal för det här med skolan blir väl en katastrof om det ska fortsätta som hittills, betyg i uppförande och ordning från tidiga år, vi fick betygsbok från klass 1 och det var uppförande och ordning som gällde de första åren, vi hade respekt för lärarna. Som jag förstår saknas nog respekt för både lärare och skolkamrater eftersom det är så rörigt i klasserna. Det ska bli intressant att se hur valet utfaller.

I morgon får det nog bli en städdag, torka golv mm, lite blommor har jag plockat bort och nu utökas kryssbollarna här hos mej, nu ha jag 3 stycken, 1 gul och 2 rostfärgade. Det lät på TV som om det skulle kunna bli nattfrost här, jag täcker inte mina blommor utan naturen får ha sin gång.

Klart ute och 11 grader plus i morgon är det Skoga Marknad. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar