söndag 1 juni 2014

Söndag


Nu sitter jag här nytvagad och förhoppningsvis ren efter 2 dagar med jordbruksarbete. I början av veckan hade jag dagarna planerade och det gick ju som vanligt åt pipan, men i dag känner jag att jag kommit ifatt och kan börja se att trädgården blir iordning i år också. När jag hade duschat i går kväll trodde jag inte att jag skulle orka jobba idag men det gick, efter morgonpromenaden, som jag har varit noga med, känns det som att jag får krafter att ta itu med lite tyngre saker.

Jag var till Risbergs handelsträdgård och köpte mej pelargoner (amelie hette de visst) och i stället för lobelior köpte jag strandkrasse att blanda med så nu återstår att se hur det bli, rosa snöflingor i amplarna blev det också, men hur det än är så fattas det en del blommor både här hemma och på kyrkogården.

I onsdags skulle jag plantera men det blev inget utan torsdagen blev planteringsdag och på torsdagkväll var jag bjuden till svåger och svägerska på grillmat och det smakade ju utmärkt att sitta utomhus i solen och umgås var jättefint.

Fredag och lördag var det ju marknad här i Ekshärad, som den aviga människan jag är åkte jag till Torsby, hälsade på syster och var in och handlade på Toria sen blev det Handarbetshörnan där jag köpte tyg till stolsdynor på altanen.

I går var det fem år sedan Stellan gick bort, en sorgsen dag, men efter besök på kyrkogården men blommor kändes det lite bättre och jag tog med en släkting ut på en biltur, vi åkte mellan broarna och tittade på Klarälven som är riktigt mäktig nu.

I dag har jag fått växthuset klart, Lotta hjälpte mej med jordsäckarna och nu är det bara att plantera de tomat- och paprikaplantor som jag drivit upp och de egensådda pelargonerna har fått sin plats i lådorna p balkongen.

Nu ska det bli skönt att varva ner med korsord och fin musik på radion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar