söndag 4 maj 2014

söndag


Mer än en vecka har gått sedan jag gjorde mitt förra inlägg, vädermässigt har det ju blivit lite kallare och det är kanske normalare temperaturer än de som var under påsk men, jag har varit ute i alla fall. Jag har promenerat varje dag utom i dag som blev en vilodag. Det är så skönt att gå för sej själv och vädra ut alla onödiga tankar och lämna plats för nya. Vissa veckor uppkommer saker som tar enormt mycket energi, i alla fall för mej,  kusin ha stulit mycket av den varan under veckan men det blir bättre får vi hoppas.

I förmiddags gjorde jag mej en vända till grannfrun men där var det totalt stilla, jag knackade på men dörren var låst och jag förutsatte att hon var borta trots att bilen stod på gården, men det visade sej att M satt i sitt vardagsrum med handarbete så hon hörde inte att jag knackade, nu har vi druckit eftermiddagskaffe tillsammans.

Lite vardagligt i grannskapet, Johnssonskatta har varit och är fortfarande på friarstråt och matte kan inte förstå hur katten kan bete sej så, jag har försökt förklara att en del katter gör så  och jag har föreslagit att de ska kastrera men det tycker matte är så synd så det blir nog inte något av. Han har i alla fall blivit betydligt smalare och snabbare i sina rörelser och han äter "ute" numera.

Mitt plommonträd har börjat blomma och jag hoppas på skörd i år, det brukar bära mycket frukt vartannat år. Mina frösådder ha fått flytta ut på altanen och det gör dem gott, tagetes ska jag så endera dagen, jag har ingen brådska för även om solen skiner på dagarna så är jorden kall och det kom några snöflingor i dag så inte är det dags för mej ännu.

Nu ska jag avsluta helgen med att läsa färdig Khaled Hosseinis bok "Flyga drake", jag tycker inte att den är så bra som de tidigare böckerna jag läst men man får en inblick hur livet har varit och är i Afganistan.

Trevlig söndagkväll i morgon tar vi nya tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar