lördag 10 maj 2014

Lördag


Ja då fick vi tillbaka vintern, under veckan har det ju varit både si och så med vädret, snö och regn är ju inte vad man förväntar sej nu, någon enstaka "Gökdôtt" brukar ju komma men nu är det vitt i bergen.

Jag har varit lat med promenaderna denna vecka och bannar mej själv för att jag inte sätter på mej regnkläder och tar en uppfriskande promenad trots regn men det är jag alldeles för bekväm för, men idag bestämde jag mej för att gå ut och gå, vädret är ju bättre idag och den var så fint. Eftersom jag var helt utan kaffebröd åkte jag in till Ekshärad för att handla lite och när jag var på hemväg efter promenaden föll det mej in att jag skulle kika in till J trots att jag var varm och svettig, men kaffebryggaren kom på och jag hämtade in munkar och mazariner som jag köpt. Å så gott att få prata med någon annan och få lufta ur sej lite och på Enebo kommer det att blomma rikligt fram på sommaren, härligt.

Johnssonskatta gick hädan i går kväll, sorgligt men så är det och vilken tur att det finns människor som bryr sej och tar hand om när det händer sådana här saker, matte och husse är ju förstås riktigt ledsna men nu vet de var kissen är.

Syster och jag var till Malung på begravning i går och det är ju konstigt att man inte ska kunna träffa släkten och andra bekanta utan att det ska behöva vara vid sorgliga tillfällen, jag har suttit och tänkt på detta, man skulle ju under en dag kunna träffas och umgås kanske grilla eller steka kolbullar eller vad som helst och ha en trevlig dag där alla hjälps åt eller varför inte ett litet knytkalas. Nu skenade fantasin iväg med mej igen.

Jag har köpt mej garn idag, det är bara några centimetrar kvar på lilla tröjärmen och då måste jag ha ett nytt handarbete så nu ska det bli en flickkofta i svagt syrenfärg som ska påbörjas ikväll.

Nu hoppas och tror jag att vädret ska bli bättre, just nu visar termometern på +12,5 grader och det känns ljummare ute. Ha en trevlig helg alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar