fredag 2 april 2021

Långfredag

 när jag tänker tillbaka så fick man väl inte ens skratta en sådan här dag, nästan lika allvarligt var det väl på juldagen. Allt var stilla tills någon kom på att man kunde ha "samkväm" på bygdegårdar och liknande ställen, man fick köpa sej ett medlemskort och tillhöra en förening. Då anordnades fester med dans för medlemmarna, Västanbergs Bygdegårdsförening hette visst den jag tillhörde. Jag kommer inte ihåg men det blev visst inte mer än ett besök där för min del.

I dag är det nästan lika illa, om vi ska följa föreskrifterna ska vi även år 2021 sitta hemma ensamma, se på lite TV och man kan lätt håll sej för skratt.

Men några glädjeämnen finns det ju alltid. Främst att dotter och måg kommer hem och äter påsklunch tillsammans med mej i morgon, just nu kokas laxen in, den ska kallna och dekoreras i vanlig ordning, potatisen till Janssons frestelse är skalad och formen smord så det är bara att färdigställa, sillar finns hemma och det ska göras några goda såser som tillbehör, värma köttbullar och steka prinskorv samt koka ägg och potatis görs i morgon. Sen blir det att äta påskmat tills den tar slut. Nu har jag handlat on-line inför helgen och det har fungerat utmärkt, men visst saknar man den sociala delen av att gå till butiken och visst är det varor jag saknar men vi får klara oss ändå. Glad Påsk till gallan som får jobba riktigt bra under helgens matintag.

En annan sak som gett mej glädje är att jag i onsdags fick min första covidspruta. Stort tack för att vi har kommit så långt, tack Britt-Marie med kollegor som jobbade så fint med oss, väl skyddade med munskydd och visir, själv hade jag munskydd och jag såg några personer som gick in för vaccinering med sitt munskydd hängandes på ena örat. Jag är glad att vi har kommit så långt i Sverige och även att vi själva får bestämma hur vi vill göra, ta vaccin eller inte, jag hoppas innerligt att vi ska kunna leva någotsånär normalt, eller vill vi skydda oss själva, för min del var valet enkelt. 

En annan sak jag är glad över är att Postnord fungerade så att paketet till Emil i Danmark fick sitt påskgodis som jag skickade, ibland går det fort och ibland dröjer det länge. Hoppas att alla barn runt om oss får en rolig helg med mycket sol och mycket uteliv.

Nu ska jag leta fram flugsmällan för en husfluga har vaknat till liv här och den verkar vara jättepigg efter vintervilan men den ska jag försöka avliva. 

Ha en jättefin helg, Glad påsk har jag önskat alla genom FB 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar