torsdag 8 april 2021

Nu är den efterlängtade påsken

överstånden, det var väl ingen direkt vårvärme som kom till oss utan friska vindar, någon snöby och riktigt ruggigt väder tycker jag, men vi firade påsklunch Lotta, Eilert och jag.

Och vi har verkligen kunnat äta oss mätta och varit utomhus små stunder. Tibasten blommar här och jag kan se lite grann av scillorna som kommer upp vid husväggen, förhoppningsvis är säkert vitsipporna på gång bara solen får värma upp lite mera.

Vissa dagar är helt lugna och ibland blir det lite av varje, i tisdags hade jag tid för ombesiktning och det var snabbt avklarat, när jag ändå var klädd med munskydd och handskar var jag till Risberg och gjorde lite inköp, sedan till Pekås i Ekshärad för att hämta ett paket och gjorde lite inköp. Sedan snabbt hem för att plocka av munskydd och handskar, tvätta och spritamsej och då var det dags för förmiddagskaffe. 

Det är inte ofta jag blir irriterad men i går kom ett telefonsamtal från någon som sa sej var min "brandkonsult", han sålde brarndsläckare och brandfiltar, han pratade med en svada utan dess like, jag försökte avbryta honom men han bara fortsatte ösa på, alla mina hjälpmedel var förgamla och hans varor var bäst, till slut sa jag bara, Jag kan inte prata med dej längre och stängde av telefonen. Hoppas att jag slipper se ett 031-nummer igen.

I dag går det lite trögt tycker jag, men ska försöka komma iväg och köpa mej lite plantjord, gran- och tallris behöver tas bort och så ska påskpyntet ställas tillbaka på sina platser. Det är alltid roligt att plocka fram men även skönt när det ska tas bort och jag tar undan detta när jag får lust.

Det skrivs om att det är brister inom tandvården men jag har en tid hos tandhygenisten nu i april  så här verkar det fungera, 13 maj får jag spruta 2, hoppas att vi får det lite bättre med att kunna träffas även om hålla man håller avstånd, I morse skulle jag beställa varor om one-line men där fick jag tji, alla utlämningstider  var fyllda denna vecka, så det blev inget handlande för min del.

Just nu är jag så trött på att sticka strumpor, det blir ju lite snuttar av garn kvar och jag har stickat i olika storlekarsom jag skänker bort och det ger mej glädje men just nu skulle det sitta bra med något annat handarbete, vi får se, jag får väl fortsätta med strumpor tills det finns jämna par.

Precis som vanligt velar jag från det ena till det andra när jag skriver, det beror nog på hur tankarna kommer och går men nu ska jag ta mej en tur till återvinningen med tidningar för det blir ju massor av dagstidningar och reklam.

Ha en fin helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar