fredag 9 oktober 2020

Nu ska jag gotta mej

Nu sitter jag med min kaffekopp och Allers som kom med posten idag, jag har  även en kakgäst, när jag var till affären i förmiddags besökte jag även Gummiverkstan för att höra hur det var ställt med mina vinterdäck, de var ok. Vi kom överens om att vänta över nästa vecka med däckbyte då älgjakten infaller här och skulle det bli snö får jag väl hålla mej hemma. Men, till saken, jag var ju inte själv när jag åkte från verkstan, frallan Åke Pettergård satt tryggt bredvid mej i framsätet, han låg kvar i bilen när jag handlade och när jag kom ut skakade han som ett asplöv, han frös.

Nu har vi fått oss förmiddagskaffe,  Åke drack vatten och vi både fick i oss äppelpaj med vaniljvisp, vilken kompis han är.

Jag unnade mej ett julmagasin med ideer i dag, jag tycker om pyssel, jag hade ju namnsdag under veckan och Lotta gratulerade mej med halmstommar till dörrkransar och älgkött. Hjärtligt välkomna presenter måste jag säja då jag längtar efter porterstek bl a. och halmkransarna kommer väl till pass. Nu blir det snart besök i vår färghandel, där då  brukar de ha roliga små saker att sätta bland riset på kransar. Något trevligt att se fram mot. I onsdags när jag började städa upp på verandan pyntade jag ett trätråg med mossa och ljung det blev lite mera höstlikt på bordet.

Förra onsdagen var jag ju till tandhyigenisten, allt var bra där också och jag är så glad över att det var bra både hos tandläkaren och hygienisten, men det hände en sak, när jag var klar och fick sätta mej upp så, säjer jag "nu är jag ren i munnen så jag kan gå till församlingens symöte" samtidigt känner jag att det kryper i nacken, och kan ni tänka er, en äcklig älgfluga hade jag på mej, då var jag inte ren i munnen varken i tanke eller ord. Om jag hade älgflugan med mej in eller om patienten innan bar den med sej får vi inte veta men fy så äckligt och jag skämdes.

Under helgen som kommer ska jag fortsätta spana lite mera efter fint gran- och tallris samt mossa, jag behöver en hel del till lådor, amplar och krukor, en del till kyrkogården, lite ris till fågelbordet om det kommer upp, när jag hittar ett bra ställe tar jag med mej grannen Siv, termos och kanske smörgåsar med stek ägg och åker ut i naturen, njuter av dagen och plockar det vi behöver, vi kan ¨åka några mil bara för att vi har det trevligt, solen kanske tittar fram och vi njuter av tiden och trivs tillsammans.

Riktig "skitjakt" på er alla som ska ut i älgskogen, sikta rätt, alla andra, HA DET BRA

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar