söndag 29 oktober 2017

söndag 29/10


Efter att ha ätit middag blev jag sugen på kaffe och en sockerkaksbit och då kan man tänka över hur veckan har varit. Den har varit ganska bra. i måndags kom brevet jag vänta på, tid för besök på sjukhuset den 7/ll och operationsdag den 27/11 av mitt vänstra knä.Oj så mycket tankar, bekymmer och oro, de flesta tycker säkert att jag är sjåpig´men jag kan inte hjälpa det, jag är rädd men de ska väl gå bra.

 Jag måste erkänna att den här tiden på året är jag lite tjuvaktig, jag gör mej turer ill skogen ganska ofta, jag plockar mossa och ris, de finns så mycket vackert i naturen och jag vill gärna ta med mej mycket hem., i går t ex åkte jag runt 3 mil för att försöka hitta en speciell mossa men den fanns inte där jag var och idag har jag varit och huggit mej en gran som jag ska sätta ner bredvid fågelmatningen. Jag satte ut talgbollar och nötter samt späck i går förmiddag, på eftermiddagen var det så många fåglar här till och med hackspetten kom på besök. Hur går detta till att fåglarna på en liten stund kan leta sej hit och äta? Ja nu har jag börja mata, jag har funderat på hur jag skulle göra men jag får väl be om hjälp att fylla på frön första tiden efter operation och sen ska det säkert gå bra, men jag vill helst inte att det ska bli ishalka så att jag ramlar och förstör mitt nya knä.

Jag och grannfrun har beställt oss nötfärs, vi delar på en förpackning, det är så bra att ha hemma, lättvindigt kan man säja det kommer förpackat och det är bara att lägga in i frysen så på torsdag kommer köttet från djur som betat runt här hemma, det är väl fint.

Morgondagen kanske jag ska ta hand om strykkorgen för nu har jag slarvat till mej igen, på onsdag är det provtagning och torsdagen är det kusins födelsedag, 88 år och inga bekymmer om någonting, jag ska göra en Hovets tårta och så har jag stickat handledsvärmare till henne. Vi ska ordna med ett litet födelsedagskalas för henne och hoppas att vilyckas få bjuda hennes hemtjänst på en liten kaffetår och tårtbit. Dessa underbara människor som tar så väl hand om henne, det är ju fantastiskt, man måste bara säja TACK till dem.

Nu börjar det faktiskt skymma och klockan är inte riktigt halv fem, det kommer att bli långa eftermiddagar till att börja med när vi nu är inne i vintertid igen. Ha det gott mina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar