måndag 21 april 2014

Annandag påsk


Godförmiddag alla, vilken fantastisk påskhelg vi har haft, solsken från tidig morgon till sena kvällen här hos mej och när solen gått ner är det ändå lite svårt att stanna inomhus.

I lördags var Lotta o Eilert hit på mat och sen satt Lotta o jag på Boas veranda och drack kaffe och tårta, Eilert satt inne och tittade på denna ödesmatchen på TV. Inte en påskkärring såg vi till på hela dagen och inga raketer utan bara några smällare på kvällningen.

I går var det en stor familjedag i Fryksände kyrka, konfirmation och nattvard för årets dramakonfirmander som utförde ett påskspel. Hela kyrkan verkade vara fullsatt förutom lite platser på läktarna. Efter kyrkan var vi med hem till Rådom och blev bjudna på mycket god smörgåstårta. En mysig eftermiddag, och roligt att träffa de släktingar som vi har på den sidan.

Men, som alltid är det skönt att komma hem till sitt, att plocka av sej kläder som stramar och skor som trycker, ljuvligt med en T-skirt och plyschbyxor och sitta på balkongen och lyssna på fåglarna en stund, så är livet. Lika fint är det att på morgonen kan sitta på altanen och äta frukost som jag gjort idag.

Ytterligare en dag i solen, jag tror bestämt att jag tar stickkorgen med mej idag för ibland kan de bli lite tråkigt att sitta med ansiktet mot solen och blunda.

Mycket har hänt i naturen senaste dagarna, jag ser 1 björk inne hos bröderna Wigren som fått "musöron" under helgen, den är alltid grön först och den gulnar tidigt, vitsipporna blommar och allt är fint.

Hoppas att våra påsklediga skolbarn med familjer får en riktigt fin vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar