tisdag 5 november 2019

Nu är allhelgonahelgen över


och vardagen tar vid, kyligt väder men vackert. Det har inte varit några stora utsvävningar för min del, en tur till skogen för att hämta hem en liten tall, det gick bra, jag orkade göra ett hål med järnspettet och nu har fåglarna ett litet gömsle. De har god aptit de små liven, det är påfyllning av solrosfrön i ett, talgbollarna var inte särskilt populära de första dagarna men i går lyckades skatorna hacka sönder bollarna så nu är det dags för påfyllning.

I lördags var det kusins nittioåriga födelsedag, när man blir så gammal finns det just inga vänner kvar så det var hennes bror med familj, jag och en grannfru som var hos henne ett par timmar. Vi fikade och åt tårta sen blev hon ganska trött. Hemtjänsten har gjort henne så fin med lite rouge och puder på kinderna och lite rosa på läpparna, hon har alltid velat vara fin. Det var fint att få dela dagen med henne och ett stort tack till hemtjänsten, de ordnar och fixar allt så bra för henne.

Söndag var det en vilodag för mej, jag var inte utanför dörren, det var så skönt att bara vara lat, jag bara njuter av sådana dagar ibland, då går jag länge i morgonrocken, äter frukost och läser, jag gillar böcker sen har jag mina handarbeten.

I går eftermiddag hade jag telefontid med min ortopedkirurg, jag hade hela förmiddagen ledig men jag hjälper min grannfru med att fylla medicindosetten på måndagmorgnar och när jag sitter där ringer min mobil och det var läkaren som ringde. Jag har ju en planerad knäoperation men under samtalet kom vi fram till att vi skjuter upp operationen eftersom jag inte har någon större smärta, att jag har minskat min vikt med 12 kilo och är mer rörlig, med några kilo till och att jag kan börja träna lite mera kanske jag klarar mej bra ändå, men så skönt att veta att jag kan bli opererad om det behövs. Det är en skön känsla och jag känner mej gladare till sinnet sen jag minskat i vikt.

Nu är det öppet för att börja planera inför julen, i går kunde jag inte hålla mej utan klädde en halmstomme med granris och dekorerade med tomte, lite små äpplen och fina julgranskulor, den ska få hänga på ytterdörren, jag är mycket för att använda naturens gåvor. Nu framöver ska man tänka på hur man vill fira julen, vad jag vill göra och hur. Framför allt vill jag ju fira julen med familjen men det vet man inte hur det går med, några kanske måste jobba trots helgdagar, men jag ska ändå ha klart städning och julpynt i god tid innan jul, helst till 1:a advent så att jag får njuta av mina saker. Jag gillar julen.

Stressa inte utan njut av de fina dagarna vi har nu.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar