måndag 7 november 2016

Måndag efter allhelgonahelgen


Det är ganska skönt att det har blivit vardag efter allhelgonahelgen, det är ju en fin högtid men tända ljus och minnen av de som gått ifrån oss. Den här helgen har vi förr firat med att kanske varit till kyrkan på minneshögtiden och sen ätit något gott på kvällskvisten och haft lite trevligt, nu finns inte detta längre, nu pyntar jag på gravarna och i torsdags kom syster Annica och vi var till kyrkogården och tände ljus hos våra föräldrar, på fredageftermiddag kom min svägerska hit och det var så roligt att hon kom, på lördag var jag till Stellan och tände ljus hos honom, där lyste så fint med lyktor som Lotta, Marianne och Nisse tänt.

Lite förberedelser har jag gjort, så en liten Janssons och en liten griljerad skinka finns här även lite sill och köttbullar, saker som jag får äta tills jag tröttnar och fryser in resterna. TV:rutan var svart i lördags kväll och jag som sett fram mot "Så mycket bättre", men av det blev det inget, gudskelov att jag har stickningar och böcker på gång.

Usch så tråkigt det här blev.

Nu går tvättmaskinen för fullt och även diskmaskinen, sängkläderna ska få komma ut och lufta sej i kylan och kanske dammsugaren ska få jobba lite, det är bra med rörelse runt mej. Vardagarna är bäst.

I onsdags hade vi födelsedagskalas för kusin, 87 år, hon bor fortfarande i sin lägenhet och med sina "underbara jänter" från hemtjänsten vill hon inte ha det på något annat vis, jag hoppas att hemtjänstpersonalen förstår hur tacksam jag är för de är helt enkelt underbara men de får nog dålig feedback.

I eftermiddag ska jag gå till Bågskytten och rösta, min röst lägger jag på en skola upp till årskurs 6, varför ska det vara sämre i Råda än någon annanstans, det finns väl ingen statistik som är trovärdig och hur ska Hagfors Kommun kunna beräkna hur många barn som kommer att födas, många diskussioner och synpunkter finns på både gott och ont men att det ska finnas en fullvärdig skola är ju helt naturligt och även ett bibliotek som både barn och vuxna har nytta av.

Ha en bra vecka och hoppas att valen i både Råda och USA blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar