tisdag 2 juni 2015

2 juni


och fortfarande saknas vårvärmen och känslorna, jag tror jag blir bipolär som det så fint heter numera, känslorna åker i topp om solen tittar fram och down när det eländiga regnandet drar igång.
De senaste dagarna har ju varit för bedrövliga med regn och blåst och i dag ser jag att en björk har blåst omkull nere i allen norr om mej och en hägg ligger på södra sidan.

I går var en lugn dag här, Bosse Sigfridsson kom klockan 6 i går morse och det är enkelt, bara att lyfta på täcket så får jag fotvärmare och han ligger och sover en bra stund. Solen sken ju stundvis i går och vi placerade oss på verandan med en kopp te, boken jag läser, Karin Wahlbergs "Livet går vidare" en fleecepläd och hundgodis och vi njöt tills blåsten tilltog och det tjuter och viner under taket så vi fick nog av "vindorgeln" och gick in till vardagsrumssoffan i stället.

På förmiddagen fick jag för mej att städa lite, mattorna har inte fått frisk luft på ett tag men jag hann bara hänga ut dem så kom regnet, men nu har jag ändå dammsugit och torkat golven och det känns riktigt bra.

En grannfru fyller 86 år idag och jag har varit på födelsedagskalas, jag åkte till blomsteraffären och skulle köpa en bukett blommor och kan ni tänka, det fanns solrosor, jag tycker att det är i alla fall en sensommarblomma men de lyste så gula så jag köpte några till henne och fick en riktigt finbukett, det lyste upp i det här gråvädret. När vi satt och drack kaffe kom en ståtlig räv och gick ute på grannens gräsmatta, den såg jättefin ut och var säkert ute på jakt efter sorkar till sina ungar. Tur att det finns några andra djur kvar än de hemska vargarna som säkert njuter av naturens skafferi nu när alla djurungar föds.

Termometern visar faktiskt + 9,1 grader nu klockan 18.30 det är inte mycket men hoppas att det blir något bättre i morgon kanske Bosse har solen med sej när han kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar