fredag 17 april 2015

Fredag


Men vilken rasande fart april månad rusar iväg, redan den 17 april idag och de senaste dagarna har inte varit särskilt vårlika. Här hos mej blåser det gärna och nu har de nordliga vindarna dominerat men efter lunch har faktiskt solen skinit och jag har varit ute och planterat penséer. Jag fick för mej igår att nu var det dags för inköp av dessa vårblommor, jag ska även köpa mej några Bellis för de tycker jag är så söta. Det är roligt att börja med vårbruket så smått.

I början av veckan sken solen så varmt och skönt så jag gick ut och skulle fylla krukorna till pelargoniskotten med jord, jag riktigt njöt men innan jag var färdig kom världens hagelskur och vinden tog i så att en tall blåste av nere vid bäcken, så än är inte våren här på allvar, men jag tycker mej ana att knopparna i björkarna börjar svälla, tibasten blommar och även vitsipporna. Lökarna av påskliljor som jag grävt ner under körsbärsträden under åren börjar också sticka upp och en blomma har slagit ut.

I morgon ska jag åka till kyrkogården med pensékorgar, jag chansar på att det går bra och att de inte fryser i så fall får jag sätta nya.

Under tiden som jag sitter här och skriver väntar jag på att få hjälp med min deklaration, undrar om det är sista gången jag behöver anlita hjälp för det skulle vara roligt att se hur förenklad deklaration går till, skatteåterbäring har jag inte fått på minst 30 år så det kan jag nog glömma men jag hoppas att kvarskatten blir hanterbar.

I kväll blir det soffhörnan och Let´s dance, nu tror jag att Ingemar Stenmark gör sin sista kväll på tiljorna och jag hoppas att Jonas Björkman blir nästa veckas segrare, Marie är ju fantastiskt duktig men eftersom hon gått i dansskola, är ung och har takt och musik i sej unnar jag någon av herrarna att vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar