onsdag 29 april 2020

I sista minuten


har jag fått på sommardäcken på bilen. Jag har planerat att byta däck när ett fjäderbyte var avklarat men jag har inte fått någon tid på verkstaden och nu kan jag inte vänta längre, det är ju sista dagen i morgon och jag vill inte trängas med folk så idag blev det gjort. En liten stund fick jag vänta men med sällskap av vovven Åke åkte vi hem och fikade under tiden. Tack snälla Fredrik för hjälpen och att du förvarar mina däck på Hotellet.

Allt rullar inte som på räls, i fredags upptäckte jag att det inte fanns något varmvatten, aggregatet till jordvärmen hade stannat, jag lyckades få igång det men på söndag har det stannat igen, fick hjälp att starta igen  tacksam för all hjälp med omstart men på måndag morgon kom personal från IVT och kollade över, inte aktuellt med byta av pump men det fanns luft i systemet, efter åtgärder verkar det fungera men hur länge vet man inte för anläggningen är 18 år gammal.

Det är nästan alltid saker som oroar tycker jag men det finns ju även glädjeämnen, då det varit kallt några dagar har jag inte planterat några vårblommor på trappen så i morgon tror jag att jag ska försöka skaffa hem något fint att sätta i en kruka. I söndags var jag till kyrkogården med penseer i krukor hoppas att de inte frös bort då det kom lite snö, lika varje år att det blir några fina dagar och så smäller det till och kommer lite snö och kyla.

I eftermiddag kommer Lotta hem och ska handla till mej, När jag tittar på listan som jag skrivit tycker jag ibland att jag egentligen inte behöver allt, det finns ju mat i frysen, portioner som jag fryst in mm.
Men traditionen går vidare trots att jag blir själv i morgonkväll, en god sallad, grillad kyckling, goda ostar ska jag ha som vanligt och om vädret är vackert sitter jag på min veranda och tittar på grannarnas brasa och kanske Per i Vråa spelar Värmlandsvisan, det har hänt och då kan man känna sej lycklig trots allt elände.

Ha en fin Valborg mina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar