tisdag 21 april 2020

Jag är glad varje morgon


som jag vaknar upp och känner mej frisk och utvilad, inga Coronasymtom, visst nyser jag ibland, jag hostar lite emellanåt som jag alltid gjort och lite näsdropp har jag som de flesta äldre människor men annars är jag helt normal tycker jag själv.

Jag är även lycklig över det vackra vädret, jag vill bara bara vara utomhus, i går började jag att kratta ihop ris och kvistar från björkarna, de skräpar rejält och alla löv från eken som finns överallt, jag tar lite i taget och gör små högar som sen ska bort, jag tar allt lugnt och njuter av dagarna, sitter gärna i solen på verandan och med en kaffe- eller temugg och en god bok. Jag läser en hel del och där finner jag mycket nöje. 

I söndags tog jag bort gran- och tallris ut amplar och lådor samt den barrande julgranen och körde till skogs med men tallen vid fågelbordet lyckades jag inte ta upp så den får väl stå några dagar till sen ska matarstationen rengöras och ställas undan för nu är det färdigmatat för denna säsong, jag ser ju att det finns små insekter till fåglarna. Men en sak, jag har inte sett till sädesärlan, men visst brukar väl den komma vid den här tiden, den gör ju inte något väsen av sej men den ska finnas i närheten när man är ute och fixar.

Så bra man har det, snart är veckotvätten klar under tiden som jag sitter och skriver, jag har alla matvaror jag behöver, jag tar dagen som den kommer tycker jag att det blir tråkigt gör jag mej en liten biltur, kanhända att jag tar med en termos och en smörgås och åker till Sätern för nu tror jag att vitsipporna börjat blomma där. Nästa vecka är det ju 1:a maj, tiden går fort det är inte länge sedan det var jul.

Ha det bra alla vänner, förhoppningsvis klarar vi detta otäcka virus bara vi är försiktiga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar