fredag 8 maj 2020

Fredagetermidddag och lugnet inför helgen


men jag känner inte lugnet, efter lunchnyheterna i dag med coronans framfart, jag blev faktiskt riktigt ledsen när 135 personer avlidit av detta fruktansvärda virus senaste dygnet, när och hur ska detta sluta plåga oss.

Man ska inte gå och tänka och oroa ej för detta elände, man kan ju bara försöka skydda sej själv och sin omgivning, det finns ju annat. Glädjen över att det grönskar i buskar och snår, vitsipporna är snart utblommade men det kommer inte att dröja förrän häggen slår ut och det doftar ljuvligt, och sen kommer liljekonvaljerna, det är mycket att glädjas åt. Först av allt ska jag skriva ett gratulationskort till Signe, min systers barnbarn som fyller 11 år på tisdag hon är nybliven kycklingmamma så snart kanske jag får köpa ägg från Hammarö.

Vardagen rullar på nästan som vanligt, i går hade jag lovat min granne att åka till Hagfors och besiktiga hans bil, mannen är snart 94 år men nu säjer han att han ska sluta köra, han kan ju åka fram och tillbaka på byvägen här ute, riskfritt för möte och just inga diken och han kan göra sina turer. På bilprovningen var det stilla, det verkade som om folk inte kom på avtalade tider så där var det absolut ingen trängsel. Jag har varit till Hagfors två gånger denna veckan, en tur även idag med besök på Swedbank och ordnade lite ärenden efter att kusin avlidit. Folktomt där också bara jag och kundmottagaren så det blev ett bra besök.

Nu är middagen intagen och det blir säkert TV hela kvällen, Postkodmiljonären och Let´s dance, blir underhållningen. Det verkar ha mulnat på så det blir nog ingen balkongbild på solnedgången ikväll.

Ha det fint alla och trevlig helg på er


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar