torsdag 9 april 2020

torsdag i stilla veckan


Jag har väntat på påsken, hoppats att den skulle komma med värme och sol och våren såklart. I tisdags morse kom det sorgliga beskedet att kusin har fått somna in. Med stor tacksamhet att hon fick sin önska uppfylld att få lämna in i sitt eget hem tillsammans med underbar personal, både hemtjänst och sjuksköterskor är ju fantastiskt och jag kan inte nog tacka dessa underbara människor för vad de gjort för Alice de sista åren. Tack alla jänter och pôjker.

Tillvaron blev lite annorlunda, man blir lite eftertänksam och vardagen stannade upp lite trots att människan är gammal. Städningen blev inte så viktig, jag torkade golven i kök och hall samt städade badrummet, det får duga denna påsken som i vilket fall blir annorlunda mot tidigare. Vi tar dagarna som de kommer, Lotta handlade till mej i söndags och jag har det viktigaste hemma, helgen klarar sej, jag ska göra en Janssons frestelse och ett laxfat, sill och ägg har jag handlat hem innan och det som saknas klarar jag mej utan. Hoppas ändå att Lotta och Eilert törs komma hit en stund under helgen.

Jag har gjort iordning korgar med påskliljor som ska till kyrkogården, Jag hade tänkt åka dit med blommorna i går men det började blåsa så hårt så vi får se om jag åker iväg med dem i eftermiddag annars blir det i morgon. Påskäggen till de tre grabbarna bus är också fixade så de lägger jag i deras postlådor om en stund.

Nu hoppas vi på en fin påskhelg, att vi får vara friska och förskonas från detta hemska virus som härjar, vi tar det lugnt, tvättar våra händer och håller avstånd, jag för min del kommer som vanligt att vara ute om möjligt, se på TV, handarbeta och läsa en god bok, läsning ger verkligen ro i själen.

Njut av helgen och GLAD PÅSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar