måndag 24 oktober 2016

Nu knyter jag ihop säcken med vecka 42


och så tar jag nya tag. Jag har inga tider att passa utan jag disponerar tiden som jag vill och har samvete till, men en sak ska jag göra i dag om det blir uppehållsväder, för absolut sista gången i år ska jag köra över de gula bladen med gräsklipparen och sen ska den ställas in för vinterförvaring.

I fredags åkte jag och Siv ut i skogen för att plocka gran- och tallris, vi var nog inte så speciellt sugna på att plocka ris men det var skönt att komma ut i naturen och vi fick till det, efter nästan 10 mils åkande hade vi riset vi behövde förutom tallris som får hämtas en annan dag men då ska vi inte åka så långt.

I lördags klädde jag på mej och tänkte åka till kyrkogården med granris men när jag kom ut blåste det så kallt så jag ändrade mej och köpte en blomma till Mari på hennes födelsedag istället och när jag åkte hem hade jag sällskap, lille Åke var resklar samtidigt med mej så han fick följa med en stund, husse hämtade när älgjaktsdagen var slut.

Söndag förmiddag blev det tid för att lägga riset på gravarna, det var gråkallt då också men det gick bra, riset är på plats och korgarna med vinterväxter står kvar så nu är det lyktorna som fattas. Jag blev så förvånad över att det har kommit bort gravstenar på flera ställen men många stenar har inte varit riktigt förankrade och därmed farliga så det är väl några som väljer att ta bort dem.

"Så mycket bättre" tyckte jag var bra, jag har tyckt om det programmet sen det började visas, och Tommy Nilsson har ju gjort mycket bra saker så det ska bli spännande att se fortsättningen.

Nej nu får jag rycka upp mej, sätta på mej långkalsonger, starta gräsklipparen och köra över löven, sen kan jag sätta mej med stickningen, en liten babytröja som jag fick en beställning på av en väninna i fredagskväll, kul med småjobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar