torsdag 19 mars 2015

Torsdag



Nu var det länge sen jag var in på min bloggsida. Anledningen är att det blev riktigt sorgligt i måndags då Lottas ena hund Olle fick somna in. Kära gamla fina Olle som funnits bland oss i nästan 12 år kommer inte och hälsar, det känns tungt med skönt ändå att han inte behövde lida.

Det har gått några dagar och livet börjar att rätta till sej och vardagen kommer ikapp, jag är då så känslig när sånt här händer men kan ändå tänka med tacksamhet att man kan få hjälpa till och bestämma när livet ska avslutas.

Det har samlats damm här hos mej för städning har inte varit prio 1, i går fick jag lov att ta fram mina städredskap och köra över lite, skönt att ta ut mattorna som fick hänga ute någon timme och få lite frisk luft, jag kastade några blommor som blivit fula och i all städning fick jag känslan av att jag behöver en ny soffa i vardagsrummet, eller kanske några fåtöljer i stället för soffan och så ska nog bokhyllan ut och jag skulle behöva ett bokskåp eller vad jag ska hitta på till mina böcker, fantasin får ju fortsätta att rulla på men mina böcker vill jag ha kvar.

I går kväll såg jag på Uppdrag granskning, så tragiskt att se så många missbrukare, vilket hemskt liv de har visserligen självförvållat men ändå, jag kan inte förstå att de inte tar lärdom av sin omgivning, det berörde mej illa måste jag säja. Gudskelov att man inte har någon ungdom som befinner sen på plattan.

I fredags sådde maj mina pelargonfrön och i dag har 7 av 12 frön grott, det är så vackert att de de små bladen växa till sej och i dag var det nära att jag köpt några penseer men gårdagens väderleksrapport påminde mej att det ev ska bli snö i morgon och då ångrade jag mej. Det får räcka med en liten kruka med påskliljor som jag har på verandan.

Förmiddagen var rätt fin, jag har varit till kusin och vi har betalat räkningar och plockat in papper i pärmar och umgåtts en bra stund. Det känns fint.

Termometer visar +8,7 grader och det har mulnat på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar