fredag 18 februari 2011

Fredag

Idag när solen sken gick det inte längre. Fröna är inköpta.

Uppe tidigt idag och vifta bort lite damm och hyfsa till det inför helgen. Vattnade blommorna för det var nog några dagar sen de fick lite vatten. Förstår inte att de torkar så fort när det är vinter, men det beror väl på värmen från elementen.

Grannarna har jag inte sett på nästan en vecka så när jag skulle åka och handla tittade jag in. Tänk en sån tur man kan ha. Nykokt kaffe och smörgås på tekaka smakade gott. Sen bar det iväg till ICA för inköp av mat och vad får jag se, jo plasten har kommit av ställningen med fröer och då var det klart. Hade ju bestämt mej för att inte ha så mycket i växthuset, men hur det nu gick till så hade jag påsar med tomatfrö, en vanlig tomat och en busk. Sen bar det sej inte bättre än jag hamnade på Granngården och fick tag på pelargonfrö (de är ju så söta när de nyss har kommit upp) och ett nytt miniväxthus. Och såjord så klart. Men så skall jag göra imorgon för jag vill inte skräpa ner med jord idag.

På hemvägen var jag in till Lotta. Har inte sett hundarna på flera dagar, förutom Olle som var in till mej igår. Vi tittade på fina broderier och så fick jag med mej hushålls- och toapapper hem. Jättebra.

Kunde inte hålla mej utan jag började provsticka en liten barnhalsduk i Alpakka.Verkar bli riktigt mjukt och varmt. Plötsligt ringer telefonen och jag fick en körning till Ridskolan i Uddeholm. Emma och 3 kompisar behövde skjuts, och såklart när jag ändå var på Häggvägen fick ju Sigge följa med och åka. Nu ligger han raklång på kökssoffan och sover gott. Får se om jag skall hämta damerna sen eller hur det går.

Solsken idag men ingen direkt solvärme. Temp kl 17.40 -10,4 grader Termometern visar att det varit -12,9 gr i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar