torsdag 17 december 2020

I dag har jag

 en mellandag, jag har väl kommit ikapp och gjort det mest av det jag planerat.  I tisdags var det besök på apoteket och så handlade jag det mesta inför julen så nu är det mjölk, frukt och några andra färkvaror som ska hämtas hem. I dag har jag varit till lantgården och köpt mej potatis och ägg, att kunna köpa ekologiska produkter där gör mej glad.

Jag har letat knappar idag, jag har massor av knappar ooh bland annat en påse med knappar från grannhuset, från familjen Forsberg, de mesta är helt vanliga knappar/skjortknappar/ men det finns en del andra som jag kan ta mej en funderare över vilka tyger och kläder de suttit på, en tripp tillbaka till dåtid, men till verkligheten varför jag letade knappar var att jag har stickat 2 st barntröjor, jag har gjort knapphål av garnet och och så ska det sys i en knapp i nacken. 

I måndags gjorde jag en rullad som nu ligger i lake och saltar till sej och i början av veckan ska sillen läggas in, 5-minuterssill blir bra, jag känner mej ganska nöjd trots att julbordet har minimerats och då vi ska vara så få som möjligt, och blir vädret lika milt som nu kan det hända att vi kan sitta på den inglasade verandan och äta vår julmiddag, det finns ju gasolvärmare och levanda ljus, vi får se hur det blir.

Julkorten är skickade, det blev minimalt med dem också jag kommer att skicka mina helghälsningar genom datorn och där finns ju möjligheten att skriva ett personligt meddelande om man så önskar.

Jim och Iris kom med morgontidningen i dag, blöta i pälsarna men glada, husse var med dem, man blir glad av hundarna, på lantgåren kommer 3 glada vovvar och det finaste av allt, Idas två fina barn var där, Johannes 4 år och Karolina 6-7 mån satt där, på grund av pandemin har jag knappt sett den lilla flickan annat än som pytteliten,  nu var hon riktigt stor. Johannes väntade på tomten. Spännande.

Ha ina dagar ram till jul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar