måndag 6 maj 2019

Våren som kom av sej


det är ju märkligt att solen kan vara så varm att den sätter igång växtligheten så snabbt och som ett vingslag slog den kallare luften till och det blev riktigt kyligt, regnskurar, snö och hagel om vartannat blandat med markfrost samtidigt som det varnats för åska. Jag ha haft dåligt samvete för att jag inte gjort som många andra och satt blommor på kyrkogården, det är nog många som planterat ut penseér i korgar eller krukor men detta året väntar jag lite för jag tycker att det är synd att sätta ut blommor som sen ska frysa så jag tänder ett ljus varje kväll och tänker på de mina tills det blir dags att plantera och jag fortsätter med mina tända ljus och tankar.

På annandag påsk blev jag förkyld och det var en riktigt envis bacill som jag fått och kanske att det är lite pollen som hjälper till med nu tycker jag att det börja bli drygt med att snyta sej, hosta och nysa och inte vill jag gå till någon för då är jag rädd för att smitta,det är verkligen onödigt att sprida förkylningar. Ibland blir det tråkigt så i lördags gjorde jag mej en tur till Torsby, handlade lite mat och besökte Handarbetsaffären och sen åkte jag till Toria och åt mat, jag kände mej riktigt nöjd när jag kom hem.

Det har hänt en trafikolycka i vägkorset här i dag, en mopedbil har kört in i boggiehjulet på en lastbil och chauffören hade tydligen haft en riktig tur med sej. Frampartiet på mopedbilen var i stort sett borta och ena bakdäcket låg på marken, det såg riktigt illa ut men tydligen har det gått bra, Synd om mannen som körde på timmerbilen, hans mopedbil var ny och nu kanske han får vänta länge på en annan bil

Sånt är livet, vi har det farliga vägkorset här och med all tung trafik som går förbi här på sin väg till terminalen i Torsby är det ett under att det inte händer flera olyckor för ofta ser man att det är många som struntar i stopplikten och kör ut utan att stanna.

Nu ska jag fixa en kopp te och sätta mej tillrätta för att se på nyheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar