måndag 20 maj 2019

Måndagkväll


Nu har det efterlängtade regnet kommit, rejäla skurar i natt och några i dag. Det är behövligt med ganska tråkigt för nu vill jag gärna att solen ska skina och man kan börja plantera lite. Jag satt i går kväll och försökte tänka ut vilka blommor jag ska ha till mina amplar men när jag såg de mörka molnen torna upp sej runt bergen tappade jag lusten. Jag vet att jag ska ha pelargoner och de tänker jag köpa på lantgården här på fredag för då kommer en och säljer blommor och amplar och lite annat vackert, därefter ska jag väl min vana trogen åka till Risbergs Handelsträdgård och kolla. Det är så  trevligt att de ordnar till det hos Westlunds, som sagt blomförsäljning, man köper potatis och fina ägg och det finns varor till de som har djur och så människorna och djuren, de ger liv och rörelse i vår lilla by.

Temperaturen är ju ganska behaglig och det har satt fart på gräset och maskrosorna lyser så vackert men i morgon hoppas jag på uppehållsväder så att jag kan klippa.

Jag har varit lite på resande fot under helgen, i lördags var jag till syster och svåger i Torsby och i går gjorde jag och grannen Siv oss en tur, först hamnade vi på Lakene gård och där träffade vi på en dromedar i ett hägn tillsammans med alpackor och får och säkert många andra djur men det var dromedaren som fångade mina ögon, den var ju jättestor. Vi var ju inte så långt hemifrån, kanske 2 mil så vi fortsatte vår färd, Mallbacken och Lysvik fick besök av oss och precis som förra gången vi åkte in i Lysvik kom solen fram. Fryksdalen visade sej från sin bästa sida. Ja, sen var det inte så mycket mera än att åka hem, någon liten avstickare gjorde vi men efter de vägarna var det inget intressant.

När middagen var avklarad blev det fåtöljen och stickning, jut nu stickar jag babykläder, min danska granne Gitte har en väninna i Danmark. Hon ska bli mormor och det var inte en baby utan två stycken Gitte vill förära de små något så nu stickas det tröjor och byxor. För min del är det bara roligt att ha några barn att sticka till för nu tror jag att alla barn både födda och ofödda i min omgivning har något minne av mej genom sockor, tröjor och annat och det är ett kärt nöje att få ge bort hemgjorda saker

I dag har jag inte gjort rätt för maten, ingen lust till någonting, jag har handlat lite, lagat mat och latat mej. Jag skyller allt på vädret.

Ha det go vänner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar