onsdag 29 juni 2016

onsdag


Oj vad det går fort nu, midsommaren är redan över och nu vänder det. Märklig känsla när man blir äldre, jag tycker i alla fall inte att jag hinner med så som jag gjort tidigare, när jag tänker tillbaka så var sommarlovet från skolan långt, midsommarhelger och semestrar likaså kan det möjligtvis bero på att vi ska hinna med så mycket mera så att tiden att njuta försvinner, ja inte vet jag.

Midsommarafton firades hos svåger och svägerska samt goda vänner, en mycket lyckad kväll med massor av god mat och ett fint väder. Midsommardagen hände inte särskilt mycket, jag gjorde mej en biltur till Segenässätern och där kan jag gott säja att det var lugnt, inte en kotte syntes till förutom en cyklist som jag såg strax innan jag åkte upp till sätern, väl hemkommen blev det altansoffan och bokläsning, jag har kommit in i en läsperiod nu och stickningarna får vila för jag njuter verkligen av läsandet och lugnet.

Söndagen var verkligen gråtrist, C o J kom hit och klippte gräskanterna ute vd vägen, så bra för det går inte att klippa med gräsklipparen där, tack mina vänner för detta. Ett besök hos kusin blev det och sen middag hos Lotta o Eilert och då på sen eftermiddag kom det en rejäl regnskur. Ja nu rullar det på, en titt in till grannen i måndags, och nästa granne i går. I dag har jag klipptid och det ska bli skönt att bli lite ompysslad av Cornelia. Eftermiddagen kommer jag nog att raka ihop det sista av gräset som slogs ner och efter detta lutar jag mej nog tillbaka med Diana Gabaldons Slända i bärnsten.

Nu är det hög tid för mej att vattna mina växter, jag kollar mina frösådda pelargoner om det kommer blomknoppar, likadant med petunierna som jag sådde, de växer rejält, och så ska luktärtorna bindas upp, det finns alltid något att pyssla med om man vill om inte annat så kan jag ägna mej åt strykkorgen för den är ganska full.

Ha några fina dagar även ni som tillbringar helgen i Höljes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar