söndag 19 juni 2016

Födelsedagskalas i dag.


Det var inte direkt roligt att stiga upp i morse och se att det regnar rejält men jag riktigt längtade efter den dagliga temuggen. Dusch och hårtvätt för i dag ska jag på kalas, kusins fru I har födelsedag  och det är ingen vanlig födelsedag för det är nämligen jämna år. Jag var helt säker på att hon var två år yngre är hon är, till hennes fördel men lite snopet för mej, allting reder sej och hon har överraskats med att få besök av son med familj och systrar med syskonbarn, de var många med jättetrevligt att träffas över både kaffe med doppa och tårta och underbart god mat, så fint att bli uppassad av son och sonhustru med att slippa köket. En riktigt fin eftermiddag.

Under veckan har väl allt rullat på, syster och svåger har varit här och bytt vindskivorna, jag har klippt gräset gudskelov innan det började regna och så har jag sytt gardiner, ett besök på hantverksta´n där jag skulle köpa ett garnnystan för 18 kronor resulterade i en påse med gardintyg och så jag tog ut min Bernina på verandan och sydde för glatta livet och jag blev riktigt belåten när de var uppsatta. I fredags när det regnade städade jag över här lite mer än vanligt för att göra det lättare för mej till midsommar.

I går när jag handlade träffade jag en tidigare arbetskamrat, tänk att vi känt varandra sedan tidigt 60-tal,  50 år inte undra på att man har blivit skrynklig och dan men nu kom hon hit på kaffe hos mej och så fick hon låna stickmönster, det är allt roligt att sitta och prata lite om gångna tider och nyare också för den delen, hon bor inte längre bort än jag ser hennes hus och ändå har det inte blivit av att träffas.

Nu är det snart midsommar, hoppas att det blir skönare väder, midsommarafton är jag bjuden till svåger och svägerska och det blir trevligt, under veckan har jag inget planerat utan ska ta dagarna som de kommer, pyssla lite, laga lite mat och försöka njuta av sommardagarna med familj och vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar