fredag 21 november 2014

Fredag


Jag har nyss kommit hem efter en tur till kyrkogården och tänt ljus hos de mina, det känns lugn och fint att ha gjort denna resan för hoppar jag över en helg ibland får jag dåligt samvete. Ljuslyktor har ja tända både ute och inne när dagarna är så mörka.

I går hade jag en fridag, på förmiddagen var jag och 2 grannfruar på 11-kaffe med musikunderhållning, det är så trevligt och vi blev fägnade med tunnbrödsrulle, kaffe och kaka, de är välbesökta dessa träffar.

När kaffekalaset var klart åkte Siv och jag till Torsby, vi hade en del uträttningar och så skulle det ätas och det drog ut på tiden så det var alldeles mörkt när vi kom hem. Helghandlade gjorde jag också, vi har en fin chark på Ica-Indianen men Torias är snäppet värre med en del färdigrätter, flera sorters potatissallader, heminlagda sillar och mycket annat gott, jag köpte bl a laxpudding både till mej och grannen Marianne.

Å från kyrkans 11-kaffe och lite uträttningar var vi in på systembolaget, det var länge sen sist men nu har vi nog julhandlat där, starkvinsglögg Lucia choklad och äppelglögg och två små vitvinsflaskor, det ska bli kul att smaka på glöggen.

Efter att soffan kommit in har jag tillverkat 2 kuddar och i dag ska jag göra klar den tredje, det känns mysigt att i symaskinslampans sken sitta och tillverka lite saker.

En händelse på Kronans droghandel i går, min väninna Siv blir stående och pratar med ett par personer och när S berättade att vi var tillsammans där säjer kvinnan: henne är jag släkt med, vi har inte setts på jättemånga år och tillslut ramlade poletten ner, vi har varit skolkamrater men släkt är jag inte säker på men det var kul att träffas.

Jag är så glad över min nya bil, lättkörd och enkel att parkera och jag tycker att jag har ganska bra kontroll över den men det här med de många finesserna tar säkert tid att lära sej.

Nu ska jag dra igång med den tredje kudden så den blir klar i eftermiddag, ha en trevlig helg alla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar