måndag 14 mars 2016

Måndag


Efter gårdagens misslyckande med min blogg tar jag nya tag. Jag har konstaterat att det var den mänskliga faktorn (jag själv) som felade.

Jag har varit till  Cornelia och klipp mej idag så ny är jag grå, naturligt grått har vuxit fram, mina blekningar och slingor är i stort sett borta och det är bara att konstatera att nu har naturen givit mej färgen som passar till min ålder. Jag tröstar mej med att det är så här det ska vara att med åren förändras både hudfärg och hårfärg och rynkorna blir mer markanta.

När jag om hem plockade jag lite björkris som jag ska hänga mina små broderade påskpynt i, och under veckan ska jag väl ta fram några tuppar och hönor, jag tar inte fram så mycket påskpynt numera. Jag hoppas i stället att det kommer några påskkärringar och gubbar och hälsar på när det blir påskafton. Hoppas att det blir en solig och fin helg.

Det blev en del tittande på TV under helgen, Let´s dance i fredags, Tomas Wassberg hade ju lite svikt i knäna det trodde jag inte och så var det två andra som inte föll mej i smaken. Det är lätt att vara kritisk när man sitter och ser på. Melodifestivalen tycker jag fick sin rättmätige vinnare, en lugn fin melodi men en ung fin artist inget skrikande och rappande som jag inte förstår mej på.

Annonsbladen denna vecka börjar att fresta oss med påskmat och jag blir inspirerad av det myckna goda så nu sitter jag och fantiserar om skinka, sill, ägg, lax och omelett, och så infinner sej Värdshuset Pilgrimens påskbord, får se om jag kanske bjuder min lilla familj dit om de inte jobbar men det är lite tidigt att tänka på idag.

Jag har kollat tibasten och den börjar skimra i lite rosa, knoppar än så länge men det ska inte stå på innan blommorna slår ut och det doftar ljuvligt samtidigt som scillan börjar blomma vid garageväggen, det är liv i marken trots att snön ligger kvar. Jag var ute och skottade väg till soptunnan i går för sopköraren gillar inte att dra tunnan i snön, det var tungt och blött men det gick.

Jag hängde ut nya hemgjort talgbollar i går och nu har hackspetten varit här och ätit av både frön och bollar, väntar bara att vårfåglarna kommer, det är väl snart dags.

Klockan är 18.00 + 4,9 grader varmt ute och det är ännu ljust.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar