söndag 13 december 2015

Luciadagen och 3:dje advent


Vackert Luciaväder kan man säja, lagom kallt och rimfrost gör ju dagen perfekt eftersom det inte kommer någon snö och snön är ju förenat med arbete så för mej är det här bra.

Jag tar mej en mugg med eftermiddagskaffe, eller luciakaffe för det är första koppen för mej idag och så ett pepparkakshjärta till. Själva luciafirandet har det inte varit så bevänt med, jag vaknade tidigt av att telefonen ringer och innan jag hinner svara har luren lagts på, detta har hänt ett antal gånger nu och det är en dam som ringer fel, vi har pratats vid några gånger och hon slår tydligen fel nummer. Hoppas att hon håller sej något så när på dagtid med telefonerandet för när telefonen ringer sent eller på natten förknippar jag det med att något dåligt har hänt.

Jag har varit ute och sett till mina fåglar idag, jag har fyllt på matförråden men jag måste säja att under veckan som gått har det inte varit så många här och ätit, jag ger skatorna skulden för det verkar vara invasion av dem, förr om åren har det varit 2-3 par här men nu har jag räknat till drygt 20 stycken och nu räcker väl inte björkarna till att bygga bon i, i några träd på vår tomt finns några flervåningsbon men hos grannarna som har många fler träd finns det inga skatbon, det tycker jag är märkligt.

I kväll så planerar jag att börja skriva julkort och kanske börja paketera in några julklappar som är egentillverkade och så ska jag sticka färdig sista ärmen på en liten tröja som ska bli klar endera dagen då ska jag lämna över 9 st tröjor till flyktingbarn och jag hoppas att de kommer att värma de små kropparna, nu tänker jag vila lite från barntröjor och göra något annat.

Något trevligt som hände här i går, grannarna Westlunds lantbruksprodukter ordnade med trevligheter på gården, ridning för barnen och försäljning av produkter både egna och andras och att bara kunna gå ut och träffa folk, hoppas att det blir en fortsättning på detta. Det gav lite julstämning med granar och pynt de fina rosettprydda getterna och alla vovvarna. Kul.

Just nu visar termometern på -8,8 grader. I morgon blir det klippning och så ska jag gratulera min grannfru som har födelsedag.  Ha en fin kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar