lördag 27 december 2014

Lördag


God fortsättning alla på årets sista dagar och hoppas att vi får ett gott nytt år. Jag blev i alla fall bönhörd som önskat mej lite sol och några grader kallt under november och december. Vi har ju fått både solsken och rejäl kyla som lägst har det varit 22,9 grader här hos mej.

Julhelgen har varit lugn och fridfull, i tisdags var Lotta o jag till Annica och hennes familj där vi firade lilla julafton och samma tomten kommer varje år, han delar ut julklapparna och sjunger en trudelutt, ibland har han med sej sin ukulele och spelar lite men i år verkade han ha ont i ryggen så han orkade kanske inte bära med sej instrumentet. Det är spännande för Signe för ingen försvinner och hon ser tomten med sin lykta när han kommer. Det är så roligt att se henne och är man drygt 5 år och kanske tror på tomten är det ju härligt men hon berättade att hon sett någon som klätt ut sej.

Julafton var kall, först var jag till kyrkogården och tände ljus, sen var jag till Buda för att lämna Ngoans julklapp och där fick jag klappar. Ett doftljus, Selmas Herrgårdsljus och en fin ljuslykta, tänk att vovven Bosse har så fin smak, Tack Bosse. Eftermiddag och kväll var Lotta o Eilert är och vi fortsatte med julmat och ris á la malta och så delade vi våra julklappar.

Juldagen var så kall så här öppnades inte ytterdörren och nästan lika i går, jag trodde ju inte att det skulle bli så kallt så bilen fick stå ute men igår var jag tvungen att sätta i motorvärmaren en timme, bilen startade direkt och nu står han inne i varmgaraget och får tina av sej snö och bli varm. Jag ville inte gå ut i kylan och begär heller inte att någon ska gå ut för min skull.

Nu är det dags för lite mat, rester, men nu är det inte så mycket kvar förutom julskinkan och lite sill och rödkål, i morgon tror jag att det ska bli lutfisk, vitsås, kryddpeppar och potatis. Ha en fin lördagkväll, jag ska tillbringa den tillsammans med "Stjärnorna på slottet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar