onsdag 14 april 2021

Jag måste erkänna

 att det är inte ofta det  doftar nybakat bröd här hemma, på sin höjd kan det bli en sockerkaka men enklast är det men en påse skorpor och en förpackning kex, för att göra det lite extra kan man ju ta marmelad till skorporna. En märklig känsla kröp fram i går, jag skulle göra en sockerkaka, enkelt som bara den och helt plötsligt hade jag en deg till matbröd ståendes för jäsning. Det gick lätt och plötsligt kom tanken på bullar och kolakakor. Efter en kopp kaffe och moget övervägande kom beslutet att bullbak och kakor skulle få vänta tills idag.

Jag kan ju inte säja att jag hoppade ur sängen i morse för att göra degar, innerst inne var jag ganska ånger över mitt beslut igår, men jag kunde inte svika mej själv utan nu sitter jag här och väntar på att bullarna ska få åka in i ugnen, kolakakorna är klara och avsmakade och nu ångrar jag mej inte alls.

Jag måste få säja att trots misstag och glömska så fungerar one-lineaffärerna bra. I går förmiddag hämtade jag min leverans och allt var perfekt förutom att jag glömde beställa veteströ men det klarar jag mej utan. 

Vädret ser ut att stabilisera sej och det känns helt underbart att kunna sitta ute i glasverandan och njuta av livet, läsa eller handarbeta eller bara vara. Men jag måste ta med mej dammsugaren ut för i lördags plockade jag bort granriset som var i amplarna, jag kan bara säja att kvistarna var bara efter lite beröring, alla barr ligger fint på golvet och inte förrän i dag kommer jag till skott och städar upp efter mej.

Nu ska jag skala några potatisar och bjuda mej på hackkorv och heminlagda rödbetor, det blir bra för en arbetande kvinna.

Ha en fin vecka





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar