tisdag 12 november 2019

Jag vet inte vad jag ska säja


egentligen vill jag säja att jag känner mej ledsen och besviken. Som jag väl sagt tidigare var jag på tandläkarbesök för att undersöka mina tänder inför en operation, både tandhygenist och tandläkare besöktes, tandbryggan undersöktes eftersom den sviktade men  jag fick besked om att det var bakteriefritt , jag skulle på ytterligare ett besök men jag fick ingen tid utan de skulle ringa till mej. I går eftermiddag sitter jag och stickar, helt plötsligt fick jag lösa tänder i munnen, bryggan hade lossnat och här sitter jag nu ganska tandlös. Naturligtvis ringer jag folktandvården och får då upplysningen om att ringa folktandvården i Hagfors för vi har ingen tandläkare här, ingen tandläkare alls, hon har åkt hem till sitt hemland och kommer inte tillbaka förrän i april. Är det verkligen så här vi ekshäradsbor ska ha det? Vi har ingen stationär distriktsläkare och ingen tandläkare, hur tänker Region Värmland, vad sysslar personalen med när de inte har några patienter? Jag fick en tid på Folktandvården i Hagfors i morgon bitti, det här är inte bara tråkigt, det är jättedyrt också.

Men det finns ju lite ljusa stunder också, i lördags var fransmannen Åke P hos mej, han är riktigt underhållande ibland andra stunder går han och lägger sej för att vila, i går var grannens lilla Annie hit en stund, hon är så gullig men som en valp ska vara, lite busig. Det är roligt med djur.

Jag glädjer mej inför julen trots tandproblem, det är ju inte hela världen, jag är inte sjuk men det ser mycket ofräscht ut att ha tandgluggar, jag ska klippa mej idag och kanske att jag är lite tyste än vanligt för både frissan och jag gillar annars att prata. Bara jag nu varit till tandläkaren i morgon blir allt som vanligt.

Jag tycker att det är trevligt med FB-vänner, i somras bodde det ungdomar från Ukraina här hos mej och det är så fina ungdomar, vi har kontakt över FB. I söndagskväll hörde ungdomarna som är i hemlandet av sej, berättar att det är varmt men att löven börjar falla, då snöade det här, och i går kväll hörde ungdomarna som är i vårt grannland av sej, de hade samma väder som här. Jag har glädje av dessa vänner och jag får damma av engelska språket som jag ju inte använder dagligen. Mina danska vänner och sommargrannar, vi hör av varandra flera gånger i veckan och jag ser fram till att de kommer hit upp på juldagen, det ska bli så trevligt att träffas.

I dag eller i morgon ska jag hämta hem nötfärs som jag beställt på granngården, jag tycker det är så roligt att man kan handla lite där, kött, ägg, potatis och frön till fåglarna samt mycket annat som inte jag behöver.

Nu ska jag rätta till anletsdragen, duscha och klä mej för klockan 11.00 sitter jag i frisörstolen.

Ta det varligt det kanske är halt ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar