fredag 18 november 2022

Nu har jag

 tvättat av mina händer efter att ha gjort några småkaksdegar som jag ska baka ut i morgon och nu hamnade jag vid köksbordet med en kopp kaffe och ett par pepparkakor. Dagen har varit lugn, jag handlade i onsdags och nu kan helgen komma, jag ser fram mot att "På spåret" börjar på TV i kväll och då ska jag även göra klart första paret av Hjertetöffler". Jag har fått en beskrivning på norska, när bägge tossorna var klara upptäckte jag att det ena hjärtat som skulle vara på fotens framsida satt på tossans undersida sidan jag lade arbetet åt sidan för att göra rätt nästa da g, men olyckligtvis så repade jag upp fel socka så nu har jag tränat på att sticka hjärtan, i kväll ska jag sy ihop sömmen, virka en liten kant och sen ska de tova och hoppas att det går bättre än förra gången jag tovade, då fick vi köpa en ny tvättmaskin.

Julgran till altanen fick jag av Jonas men ljusslingan hade pajat förra säsongen så nu är en nu inköpt, 2 amaryllislökar har jag också fått hem, de ska sättas i amaryllisglas och jag tycker att de är så vackra när stängeln börjar växa och det bara är en knopp. Det börjar kännas att det snart är jul.Jag  har varit ute i skog och mark och snott mej lite tallris, mossa och lavar, men jag blev lite orolig när jag under veckan som gick skulle ta lite tallris, jag har en plats där jag håller till, men när jag kom framstod en vit liten paketbil i vägen med bakdörrarna öppna, utländska tjuvar var min första tanke, men ur buskarna kom en bekant herre fram och vi var sådana småtjuvar båda,  vi stal för eget bruk och ingen såg oss

Nästa vecka är det mycket, jag skulle behöva avfrosta frysskåpet för det kommer nötfärs snart, på måndag ska jag permanenta mej, onsdag är det läkarbesök på vårdcentralen i Torsby och symöte på eftermiddagen och på fredag vaccination för säsongsinfluensan och den 29/11 tandläkarbesök.

Nu hoppas jag att det inte blir för mycket snö än jag kan ta lite granris till dörrkransar för det är en rolig sysselsättning.

Jag önskar alla en mysig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar