söndag 13 januari 2019

Tjugondagknut dansas julen


och med lite vemod i sinnet har jag plockat ur julgranen och ställt bort de flesta juldekorationer för detta år, det kommer med all sannolikhet att finnas någon tomte eller dylikt kvar för det tycker jag att det alltid gör. Tomtarna och pyntet på verandan tar jag nog bort i morgon.

Det är slitsamt för en gammal dam med all denna skidåkning på TV och jag sitter i min fåtölj och tittar och stickar strumpor, ibland blir det fel och då får jag sticka baklänges men det kvittar då har jag något för händerna. I dag blev det mest skidskytte som jag tittat på och det var förfärlig vad de ramlade omkull och bommade i skyttet, det blev inte så spännande.

Jag fick finbesök idag, lille Johannes och hans mamma kom hit, han är en riktig 2½-årig linlugg  som är full av bus och en antydan till lite stygga ord, de har sina perioder de små darlingarna. Han åkte kälke hit, ja kälke heter det väl inte numera, en grön, grann skooter åkte han på, vilken lycka att sätt sej på och bara brumma på och mamma är motorn.

I morgon ska jag skaffa hem blomjord och plantera växterna som är i julgrupperna, det blir några krukor och jord behövs för snart är det dags för att byta jord på blommorna, det är alltid något som man har framför sej som ska göra och det är väl tur annars skulle livet bli tråkigt.En stund ska jag vika endera dagen för att titta på Så mycket bättre som sändes som repris i går kväll, jag bytte kanal när Stjärnorna på slottet var slut och kom på på att jag gillade Magnus Ugglas dag så det får bli SVT Play.

Sparken har kommit ut idag så nu ska även jag försöka komma ut och röra på mej lite mera.

När det nu gått några vinterveckor framöver så ska vi snart ut och kolla efter fastlagsris och videkvistar, min påsktupp Agneta får komma fram men redan nu kan vi köpa oss tulpaner i fina färger, i går köpte jag mej en liten Buddha, trots att jag inte är buddhist så tycker jag att den är så fin.

Var rädda om er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar