fredag 14 december 2018

Julförberedelser


Ja go vänner nu närmar sej den stora högtiden. det ska putsas och fejas men med åldern blir det allt mindre med fejandet. Jag tänker som så att inte ska jag väl behöva stressa med att städa skåp och lådor precis till jul, det kan jag väl göra en dag som det är dåligt väder och jag hoppas innerligt att det inte kommer någon och går husesyn i mitt hem. Nej, jag plockar och städar som till en vanlig helg, jag plockar fram julsaker och sätter upp julgardiner i köket.

En dörrkrans gjorde jag ju på 11-kaffet för några veckor sedan och och idag har jag knutit ihop granris och dekorerat med rostfärgade klockor, får se var jag ska placera knippet. Mat är ju underbart, i söndags var jag bjuden tillsammans med svåger och svägerska till Pilgrimen och det smakade som alltid bra, allt gott man kan tänka sej + ris a la Malta med saftsås och sen kaffe och moccatårta. Gissa om det tog hela eftermiddagen och kvällen att smälta måltiden. I tisdags var jag till Torsby och uträttade ärenden, var till Lotta och fick lunch och därefter kaffe och när vi var klara började det mörkna lite så det var dags att styra kosan österut för jag tycker inte att det är så trevligt att åka över skogen när det är mörkt.  I onsdags var det julmat igen, denna gång på Hembygdsgården, en trevlig tillställning för oss äldre.

I dag har jag lärt mej att jag ska inte göra eller tänka på flera saker samtidigt. i går fick jag ett nytt bankkort på posten och när jag lagt mej i går kväll kom tanken, vart gjorde jag av kortet, började rensa lite i hjärnan och jag vet att jag lade julkorten i påsen och plockade ihop lite andra saker. I morse började sökandet, och jag hittade inget kort,  jag var ut med en soppåse och en kasse med pappersskräp som jag skulle ta med till återvinningen. Jag började leta i papperspåsen och gudskelov där låg brevet från banken med kortet fastklistrat. Vilken tur man kan ha ibland.. Då kunde jag med gott samvete åka och posta julkorten och känna mej glad över att inte ha lämnat kortet  på återvinningen men påsen med tidningar stod kvar i hallen.

Jag har börjat handla lite inför julen, skinka och rödkål, köttbullar ska stekas under helgen, en rullsylta gjorde jag igår och den ligger i saltlag nu, lite sill ska jag lägga in och det ska väl vara lite av varje, julklapparna paketeras under helgen, nästa vecka ska jag besöka några vänner, bland annat kusin som varit på sjukhus och blev gallstensopererad i onsdag kväll och kom hem idag, tufft för en 89-årig kvinna men hon och läkarna fixade detta.

Ha en trevlig helg med skidåkning och annat trevligt på TV för nu verkar det bli kallt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar